Algemene Vragen

1Waarom een kamersteiger en geen ladder?
Een ladder is voornamelijk geschikt voor de hoge klussen om het huis. Een kamersteiger is uitermate geschikt voor bijvoorbeeld bouwwerkzaamheden binnenshuis maar ook voor huishoudelijk gebruik zoals ramen wassen, goten legen of schilder en onderhoudswerkzaamheden. U heeft beide handen vrij in tegenstelling tot wanneer u op een ladder of bordestrap staat, het gebruik van de vouwsteiger is dus een stuk veiliger!
2Wat voor soort kamersteiger heb ik nodig?
Een smalle kamersteiger is praktisch voor gebruik binnenshuis vanwege zijn compacte afmeting, ook door de snelle montage zijn de huissteigers snel in en uit elkaar te halen wanneer deze verplaatst moet worden. Een brede kamersteiger is vanwege zijn afmetingen stabieler omdat de basis twee keer zo breed is als de standaard kamersteiger.
3Waar moet ik op letten bij het kopen van een kamersteiger?
Het is belangrijk dat u goed kijkt welk type werkzaamheden u wilt gaan doen en daarbij de kamersteiger kiest die daarbij het beste past. Wanneer u hier advies voor nodig heeft kunt u altijd vrijblijvend bellen met onze klantenservice. Ook is het belangrijk dat u weet welke vouwsteiger u reeds heeft voor wanneer u bijvoorbeeld uitbreiding of vervangingsonderdelen zoekt voor uw kamersteigers. Daarnaast is het erg belangrijk dat u veilig werkt, gaat u de klapsteiger verhogen denk u dan goed na over de veiligheidsvoorzieningen zoals leuningen en voldoende kamersteigerschoren.
4Hoe snel kan de kamersteiger geleverd worden?
Wij leveren de kamersteigers uit eigen voorraad. Wij bezorgen binnen 48 uur, afhalen is altijd mogelijk na het maken van een afspraak.

Technische Vragen

1Hoe kan ik bepalen welke maat kamersteiger ik nodig heb?
De platformlengte van de kamersteiger is standaard 190, u heeft dus de keuze voor de werkhoogte die u wilt bereiken. De werkhoogte is waar u technisch gezien veilig met uw handen bij kunt met een leuning om u heen. U kunt bij werkhoogte twee meter aftellen voor de stahoogte. Voorbeeld: 4,2 meter stahoogte is 6,2 meter werkhoogte. Dit zijn de veilige geadviseerde hoogtes met een leuning om u heen.
2Hoe veilig zijn de kamersteigers?
In Nederland gelden voor de wet bepaalde regels voor werken op hoogte. Zo dient u boven de twee meter stahoogte een leuning om u heen te hebben of aangelijnd te zijn door middel van een harnas met val lijn. Dit neemt niet weg dat wanneer u de kamersteigers professioneel aanschaft en deze op grote bouwplaatsen wilt gaan inzetten dat daar andere regels gelden. Wij adviseren dat wanneer dit laatste het geval is dat u eerst contact met ons opneemt of met een verantwoordelijke op de betreffende werkplek met de geldende regels.

Installatie Vragen

1Kan ik een kamersteiger ook zelf monteren?
Een kamersteiger is eenvoudig te monteren door het beperkte aantal onderdelen. De wielen worden in het vouwframe geplaatst en vastgezet met de borgclips. Daarna wordt het kamersteigerframe rechtop gezet en open gevouwen. Daarna plaatst u het platform op de gewenste hoogte en trekt u de borgpen uit om het platform te zekeren. Het vouwelement wordt ook nog geborgd waarna u de kamersteiger naar de exacte plek rijdt waar deze nodig is. Vervolgens gaan de wielen op de rem en bent u klaar voor de werkzaamheden op de steiger. De hoogte van de kamersteiger, het aantal personen waar u mee opbouwt en of u ervaren bent in de opbouw bepalen uiteindelijk de tijd voor montage en demontage.
2Hoe monteer ik zelf een kamersteiger?
Wij geven bij de levering van de kamersteiger altijd een duidelijke opbouw instructie en laten geen vraag onbeantwoord!